Uvodne določbe
Splošni pogoji urejajo medsebojne pravice in obveznosti ponudnika spletne trgovine www.kmetujske-gume.si družbe Agrotes d.o.o. in uporabo spletnega portala, prodajne aplikacije in sklepanjem pogodb v elektronski obliki.
Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne trgovine www.kmetijske-gume.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.
V kolikor posamezna vprašanja niso posebej urejena v teh splošnih pogojih, se uporabljajo vsakokrat veljavne in ustrezne določbe zakona, ki ureja varstvo podatkov in ureja elektronsko poslovanje na trgu.
Naročilo
Kupoprodajna pogodba med podjetjem Agrotes d.o.o. in kupcem je v spletni trgovini www.kmetijske-gume.si sklenjena v trenutku, ko spletna trgovina pošlje kupcu prvo elektronsko sporočilo o potrditvi oziroma statusu njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za podjetje Agrotes d.o.o., kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.
Postopek oddaje naročila
Kupec v spletni trgovini poišče želje artikel in odpre podrobni pogled artikla.
V podrobnem pogledu artikla, kupec določi količino artiklov in jih doda s klikom na gumb »Dodaj v košarico« v nakupovalno košarico.
Odpre se »mini« košarica kjer lahko uporabnik hitro ureja vsebino košarice ali pa s klikom na gumb »Na blagajno« nadaljuje pot naročila.
Odpre se podroben pogled košarice, kjer lahko kupec ponovno spreminja in posodablja stanje izdelkov v košarici. Z klikom na gumb »Na blagajno« nadaljuje nakup.
V naslednjem koraku se kupec prijavi v spletno trgovino z obstoječimi podatki ali pa opravi registracijo.
Po uspešnem vpisu v spletno trgovino, kupec izbere željeni način dostave ali prevzema blaga in željeni način plačila.
Z klikom na gumb »Na blagajno« nadaljuje na naslednji korak naročila, kjer se odpre povzetek naročila. Kupec lahko v primeru napak s klikom na povezavo za urejanje naročila, svoje naročilo še vedno ureja.
Če je povzetek naročila sprejemljiv, kupec zaključi nakup z klikom na gumb »Zaključi«.
Kupoprodajna pogodba je v elektronski obliki shranjeno na strežniku podjetja Agrotes d.o.o..
Kupoprodajna pogodba (naročilo) zavezuje spletno trgovino in kupca. V primeru, ko kupec odstopi od naročila/pogodbe, nosi po Zakonu o varstvu potrošnikov (6. odstavek, 43.č člen) vse neposredne stroške, ki nastanejo s pošiljanjem. V primeru, da kupec naroči izdelke v spletni trgovini in nato zavrne oz. ne sprejme pošiljke, nosi stroške poštnine v obe smeri. Ceno poštnine določa dostavna služba.
Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju.
Zgodovina nakupov
V primeru, da želite vpogled v zgodovino nakupov, se prijavite v spletno trgovino in desno zgoraj kliknite na "Moj profil". Zgodovino vaših dosedanjih nakupov najdete pod zavihkom "Moji nakupi".
Zaloga artiklov
Podatki o zalogi artiklov v spletni trgovini se redno osvežujejo in spreminjajo. Zaradi velikosti spletne trgovine in števila naročil se lahko zgodi, da fizična zaloga artikla doseže nično vrednost ampak v spletni trgovini pa je še vedno vidna zaloga pred osvežitvijo podatkov. V primeru, da potrošnik naroči izdelek, ki ni na zalogi ga podjetje Agrotes d.o.o. obvesti ne enega izmed navedenih kontaktnih podatkov (telefon, e-poštni naslov) o dobavljivosti artiklov.

Omejitev odgovornosti
Podjetje Agrotes d.o.o. se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurirane in pravilne podatke, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave, EU nalepka na pnevmatikah ali cena izdelka spremenijo tako hitro, da Agrotes d.o.o. ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo podjetje Agrotes d.o.o. kupca obvestilo o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe / naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.
Agrotes d.o.o. ne odgovarja za vsebino komentarjev o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci, Agrotes d.o.o. komentarje pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo neresnice, so neprimerna, zavajajoča ali žaljiva. Podjetje Agrotes d.o.o. ne odgovarja za informacije v komentarjih in se omejuje od kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz podanih informacij v komentarjih.
Podjetje Agrotes d.o.o. ima možnost odstopa od pogodbe, če se ugotovi očitna napaka. Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih artikla in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih Agrotes d.o.o. v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni izdelka.
Pritožbe in spori
Agrotes d.o.o. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Po najboljših močeh se trudimo tudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.
V primeru, da se ob naročilu pojavijo težave se kupec s prodajalcem Agrotes d.o.o. lahko poveže na brezplačno telefonsko številko 041567778 ali po elektronski pošti na narocila@kmetijske-gume.si. Pritožba mora biti oddana preko elektronskega naslova narocila@kmetijske-gume.si ali poslana v fizični obliki na naslov Agrotes d.o.o., Cikava 18, 8231 Trebelno. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.
V podjetju Agrotes d.o.o. se zavedamo, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si prizadevamo za sporazumno reševanje sporov.
Če sporazumna rešitev spora med potrošnikom in trgovcem ni mogoča, potrošnik in trgovec dogovorita, da je za rešitev spora pristojno stvarno pristojno sodišče v Novem Mestu po procesnih pravilih, ki veljajo v Republiki Sloveniji.
Končne določbe
Podjetje Agrotes d.o.o. lahko splošne pogoje kadarkoli spremeni, ne da bi o tem posebej obveščal uporabnike spletne trgovine www.kmetijske-gume.si. Spremenjeni splošni pogoji veljajo od njihove objave v spletni trgovini www.kmetijske-gume.si.